Ana-Maria Stancu

Ana-Maria Stancu , medic rezident endocrinologie an IV, student doctorand an II UMFCD

Pentru tine 100 de ani, pentru mine 8 ani de şcoală şi 10 de ani de când drumurile noastre s-au despărţit. Am absolvit în 2011 profilul de matematică informatică, intensiv informatică. Am luat admiterea la două facultăţi din Bucureşti şi am urmat în paralel timp de un an de zile cursurile Facultăţii de Informatică şi cele ale Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”. Ulterior am decis să termin în regim de buget facultatea de medicină. Acum sunt medic rezident endocrinologie anul IV în cadrul Institutului Naţional de Endocrinologie “C.I.Parhon”, Bucureşti şi student doctorand anul II în acelaşi domeniu.  

Cei opt ani petrecuţi în Colegiul Naţional Liceal “Zinca Golescu” mi-au dezvoltat nu doar cunoştinţele de bază, ci mi-au modelat şi o parte din caracterul meu de azi. Am învăţat că nimic nu este imposibil, că nu trebuie să renunţi la cel mai mic obstacol. Orice îţi propui se poate realiza. De asemenea, pentru a obţine rezultatele dorite este nevoie de multă muncă şi dedicare. Profesorii  mi-au oferit un exemplu bun atât mie cât şi colegilor mei. Au fost momente când ei au avut mai multă încredere în noi decât restul şi ne-au încurajat să facem alegerile potrivite. Ne-au oferit opţiuni şi ne-au motivat să ne perfecţionăm. Dar n-am uitat să ne bucurăm la fiecare petrecere de majorat şi pentru fiecare permis de conducere luat.

Din punct de vedere al evoluţiei profesionale cred că alegerea de a studia în acest colegiu şi liceu a fost un start excelent. Din punct de vedere social cred că am fost norocoasă să întâlnesc oameni extraordinari cu care să-mi facă plăcere să mă revăd.  Mai mult decât atât, am avut şansa ca şi sora mea, actual farmacist diriginte, să urmeze împreună cu mine gimnaziul şi liceul în Zinca. Tragând o concluzie la tot ce am scris mai sus pot spune că dacă ar fi să o iau de la capăt cu siguranţă aş alege acelaşi drum.

Pentru cei 100 de ani de amintiri, de prietenii, de zâmbete şi energie, de oameni calzi şi dedicaţi; pentru 100  de ani de ştiinţă şi cunoaştere, de noi începuturi, de vise şi speranţe – toate strânse într-un singur loc – Colegiul Naţional “Zinca Golescu”, mulţumesc în numele tuturor generaţiilor. La mulţi ani!!!