Ana-Maria Stroe

Profesor titular în învățământul preuniversitar din 2007 și profesor gradul I din 2016, cu ultimii 12 ani din carieră la Liceul Teoretic “Ion Cantacuzino”.


Mă număr printre absolvenții acestui minunat și performant Colegiu Național și, ținând cont că am ales, după finalizarea studiilor universitare de lungă durată, cariera didactică am găsit aici modele de urmat, profesori de o înaltă ținută morală și academică.

La noi în familie suntem deja la a doua generație de zincari (mama, fratele meu și eu) și prima de colegiu – fratele meu fiind în prima clasa de a 5-a înființată într-un colegiu național din Pitești în 1998.

Si eu am pornit în clasa a 9-a, alături de colegii mei, în prima clasă din județ cu specializarea matematică – fizică bilingv Engleză. Pionieratul pe acest drum al studiului aprofundat al limbii lui Shakespeare în combinație cu matematica M1 l-am facut împreună cu profesori de prestigiu pentru care sunt greu de găsit cuvintele pentru a le mulțumi îndeajuns!

Față de domnul diriginte recunosc că am un grad de subiectivism destul de ridicat, dar asta e o altă poveste și nu îi poate știrbi în niciun fel calitățile didactice, științifice și pedagogice absolute!

Profesorul de matematică și omul care sunt astăzi i se datorează într-o mare măsură.

Am fost ultima generație ce a studiat cu vechile profiluri, după Admiterea la liceu.

Generația imediat următoare (1999-2003) au început cu noile profiluri și cu primul Examen de Capacitate organizat de SNEE.

Tatăl meu își leagă întreaga carieră didactică de după obținerea gradului didactic I, din 1995 și până în prezent de Colegiul National Zinca Golescu.

Profesorii liceului de la acea vreme și până în prezent au fost și sunt oameni dedicați meseriei lor, aflați într-un permanent proces de perfecționare didactică și științifică – pentru că asta e rețeta pentru generațiile de elită care au ieșit de-a lungul anilor de pe băncile colegiului.

La mulți ani încununati de succes și performanță acum la ceas aniversar, cu ocazia centenarului!