CAN and HELP

CAN and HELP

Titlul proiectului: CAN and HELP

Nr. inregistrare: 245

Rezumat: Proiectul nostru va spori voluntariatul și solidaritatea in scolile noastre. Se va promova sensibilizarea sociala, implicarea și cetatenie activa, precum și consolidarea cunostintelor elevilor și învatarea strategiilor in domeniul problemelor sociale, economice, geografice, de mediu si de sanatate la nivel local și global.Elevii vor aprecia valoarea inițiativelor de voluntariat cu caracter personal și local, responsabilitatea fiecarui cetatean de a contribui la rezolvarea provocărilor comune, precum și impactul pozitiv pe care toate acțiunile de voluntariat le pot avea asupra înțelegerii importanței responsabilitatii personale.

Ideea proiectului: Proiectul are ca scop imbogatirea cunoștințelor de voluntariat a participantilor și obtinerea unor noi experiențe de voluntariat în comunitățile lor ca o modalitate inovatoare de a dobândi solidaritate. Potrivit viziunii ACES, pe care proiectul nostru o abordeaza, suntem cu toții responsabili pentru bunăstarea tuturor celor care apartin comunitatii Europene extinse; este de datoria noastră sa ne pese de ceilalti si sa initiem actiuni menite sa sporeasca intelegerea,respectul si egalitatea.Acest proiect este axat pe descoperirea mijloacelor de utilizare a voluntariatului ca o motivatie și o modalitate de a crește gradul de conștientizare a responsabilității sociale și de mediu, precum și pentru a spori solidaritatea cu oamenii mai puțin privilegiati din societatile noastre.Școlile vor aborda următoarele: cunoașterea și înțelegerea importanței incluziunii sociale și a cetățeniei active la nivel local și la nivel global; cum sa optimizeze capitalul natural mai responsabil; promovarea de conexiuni transfrontaliere; înțelegere și toleranță interculturală; învățarea colaborativă de munca în echipă; stimularea abilitatii de comunicare in limba engleză; dobândirea de competențe de învățare pe tot parcursul vieții. Ca reperat în etapa de identificare a partenerului: elevii nostri de 15-17 ani provin din comunitățile școlare și locale care împărtășesc probleme similare: elevi marginalizati din cauza timiditatii, standardului financiar, mediului familial, nevoilor speciale, adolescenti orfani sau batrani abandonati.Prin intermediul voluntariatului, ei doresc cu adevărat să facă o diferență în viața lor și sa sporeasca solidaritatea.

Rezultatele/Produsele preconizate ale proiectului: Produse: blog, pagina de Facebook, prezentări PowerPoint din școlile noastre, comunitate și țară, sondaje de voluntariat, mese rotunde cu voluntari, targ caritabil, prezentări PowerPoint despre eroi naționali , brosura cu poveștile de viață ale adolescentilor si bătrânilor defavorizati, DVD-uri cu PPTurile realizate. Pe parcursul proiectului elevii și profesorii vor avea posibilitatea de a vizita școli în parteneriat, de a interacționa cu colegii internaționali și de a desfasura activități de voluntariat transfrontaliere. Conducerea fiecărei instituții va câștiga proiecte internaționale de know-how, mări rețeaua europeană, dobandi recunoaștere locală și internațională. Proiectul va fi un exemplu de bună practică pentru întreaga comunitate în ceea ce privește creșterea solidarității sociale și de mediu prin voluntariat. Școlile partenere vor continua schimbul de experiență cu privire la impactul acțiunilor lor ulterioare de voluntariat la fiecare 2 luni.