Carmen Zanfir

Salutare, liceu drag,

Îți scriu această scrisoare după opt ani. Opt ani în care m-am schimbat, m-am transformat, am crescut și o parte din ceea ce sunt acum sunt datorită ție. Îți mulțumesc!

Sunt Carmen Zanfir, cred că îți amintești de mine. Atunci eram o elevă care voia să știe tot. Azi sunt Editor of the Day pentru componenta online Aleph News, canal de social television conceput de Adrian Sârbu.

Colegiul Național „Zinca Golescu” sau cum am crescut în brațele unui liceu care a știut pentru mine

Zinca Golescu a știut pentru mine de la început. Până când am terminat cei patru ani de liceu. A știut când să mă facă să râd și când să mă facă să plâng. A știut să mă învețe, de la materia pentru școală până la materia pentru ceea ce se petrecea dincolo de curtea liceului.

Zinca Golescu nu este doar un liceu, ci un mediu în care să te dezvolți, să descoperi ce îți place, să te descoperi pe tine și să descoperi lumea din jurul tău. În același timp, Zinca Golescu te ajută să-ți construiești propriul tău univers și te ține de mână atunci când descoperi că poți să fii altfel decât majoritatea.

Liceul în care am crescut și în care m-am dezvoltat a știut ce vreau să fac cu viața mea și mi-a picurat în suflet și în minte, fără ca eu să-mi dau seama.

Ce simt atunci când spun „Zinca Golescu”

Trecut de ora 12:00. Prima bancă de la geam. Pe bancă, pe podea și pe catedră se așternuse o rază de soare. Doamna profesoară de limba română vorbea, dar vocea dumneaei devenea din ce în ce mai îndepărtată. Raza se prelungea pe măsură ce o priveam și mă întrebam oare unde avea să-i fie capătul. Nu mi-aș fi imaginat atunci că această întrebare avea să fie cu mine până în prezent, transpusă în ceea ce pot face cu viața mea: „Oare până unde pot face acest lucru?” sau „Oare pot să fac mai mult de atât?”.

Foarte mulți profesori de la Zinca au contribuit la ceea ce sunt azi și aș vrea să le mulțumesc și să mă înclin în fața lor. Nu cred că este o surpriză faptul că cea mai mare dragoste a mea a fost și va fi limba română. Literatura, scrisul, cititul, sensul cuvintelor, metaforele și poveștile izvorâte dintr-o idee, dintr-un surâs, dintr-o adiere de vânt.

Probabil că așa am ajuns să studiez Comunicare Audiovizuală, în cadrul UNATC București, iar mai apoi Publicitate, în cadrul unui program de Master la SNSPA București.

Primul job a fost în presa auto, la cars.ro, ca mai apoi să continui cu Content Marketing și Comunicare în companii de IT&C și Cercetare de Piață: BoostIT HUB și MKOR Research & Consulting. În ceea ce a însemnat parcursul meu profesional, am trecut și pe la iaBilet.ro, dar și printr-o multinațională, WNS GS Romania.

Însă, așa cum se spune, prima dragoste nu se uită niciodată. Așa că m-am întors în presă, doar că de data aceasta am completat jurnalismul și presa cu Mediafax și Aleph News, unde am început ca Editor Știri pentru online, iar acum sunt Editor of the Day pentru site-ul Aleph News.

Dacă mă vrei întreba ce-mi place la presă, am să-ți spun că adrenalina, tensiunea și Breaking News-ul, care în online este aici și acum, în această secundă, și trebuie transmis înainte să apuci să te gândești că vrei să clipești. Și uneori te și trezești pentru el în miezul nopții 🙂

Dor de „Zinca Golescu”, dor de liceu

Îmi este dor de tine, îmi este dor de senzația de infinit din curtea liceului. Orice vârstă ai avea, atunci când privești liceul, atunci când cuprinzi cu ochii holurile clădirii, atunci când deschizi ușile… în momentele acelea vezi, simți, trăiești infinitul. Zinca Golescu este infinit. Pentru mine nu va fi niciodată altfel.

Cu drag,

Carmen Zanfir