Cristiana – Paula Iordache

          Software Engineer, absolventă a Colegiului Național “Zinca Golescu” în 2017

          Mă numesc Cristiana – Paula Iordache și am absolvit Colegiul Național “Zinca Golescu” în promoția 2013 – 2017, profilul Matematică – Informatică, intensiv Informatică.

            Zinca a reprezentat, reprezintă și va reprezenta întotdeauna un loc și un mediu căruia îi aparțin și, mai presus de toate, un liceu definit de oamenii minunați pe care am avut privilegiul să îi cunosc în cei 4 ani petrecuți aici. Am făcut parte dintr-o clasă minunată, de care mă leagă experiențe și amintiri dragi, și am fost îndrumată de profesori extraordinari, dedicați, care mi-au susținut întotdeauna aspirațiile și ambițiile, care mi-au dat multă încredere în mine și care m-au ghidat pe drumul ce m-a făcut să fiu cine sunt acum. Nu aș schimba nici un pas din acest drum, al cărui început îl reprezintă anii de liceu din Zinca.

            Pasionată de informatică și de matematică, îndrumată de mentori ce au definit în ochii mei ceea ce înseamnă cu adevărat să fii un profesor, în liceu am participat la numeroase concursuri și olimpiade naționale, care mi-au conferit aptitudini și cunoștințe ce m-au ajutat să obțin toate marile victorii ce au urmat după absolvirea liceului. În prezent sunt studentă în ultimul an la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, am lucrat ca Software Engineer Intern la Palantir Technologies în Londra și urmează să lucrez ca Software Engineer la Cisco, în Norvegia.

            Cu ocazia centenarului, urez un călduros și nostalgic: La mulți ani, Zinca!