Gențiana Coman

Software Development Engineer at Microsoft Greater Seattle Area

Poate că folosiți un calculator, laptop sau o tabletă cu Windows. Poate vă creați proiectele și rapoartele folosind suita Office. Poate vă jucați pe Xbox sau comunicați audio si video pe Skype sau Teams. Indiferent de profesie, industrie sau obiectiv, cu siguranță ați folosit un produs al acestei companii sau ați auzit de ea: Microsoft.

Microsoft este locul dezvoltării mele profesionale, unde de ani creez sisteme și aplicații pentru milioane de utilizatori. Când am început in 2012, după 5 ani de facultate, îmi doream doar să învăț cum funcționează industria software. Acum, 8 ani mai târziu, sunt lider tehnic pentru o echipă de 50 oameni si sunt recunoscătoare pentru traiectoria de succes pe care am avut-o.

Traiectoria nu ar fi fost aceeași dacă unul din pașii traseului ar fi fost diferit sau dacă începutul nu ar fi fost la Zinca.

Zinca este locul unde m-am format ca personalitate si unde am decis că pasiunea mea pentru calculatoare va fi și profesia mea. Conceptele de bază ale informaticii învățate pe parcursul celor 4 ani de liceu le aplic zilnic pentru a crea sisteme folosite de milioane de utilizatori. Lecțiile intensive de engleză si matematică m-au ajutat să aplic și să fiu acceptată la cele mai bune universități din România și Europa. Fără baza cunoștințelor asamblată la Zinca, nu ar fi fost posibil să adaug noi nivele de capabilități pe parcursul anilor universitari. Academia de Studii Economice mi-a deschis ochii la posibilitățile industriei și cum informatica se poate împleti cu domeniul economic. Masterul în inginerie software de la Universitatea Liberă din Amsterdam m-a îndrumat în nișa tehnologică pe care o practic și astăzi: software.

Îmi amintesc cu drag de colegii si profesorii din anii de liceu, de calitatea învățământului practicat și cunoștințele acumulate. Mă bucur că de-a lungul timpului calitatea înaltă a fost menținută și că Zinca a rămas un liceu de top. Sunt mândră de faptul că am fost elevă aici.

La mulți ani Zinca!

Vă urez o zi frumoasă!
Gențiana