Activităţi extraşcolare

 

Robotică 

La Colegiul Național “Zinca Golescu”,  elevii pasionați de educația STEM (Science, Tehnology, Engineering, Mathematics) își pun în practică abilitățile în cadrul echipei “TehnoZ” începând din anul școlar 2018-2019. Urmăriți activitățile derulate de ei în cei 3 ani pe Instagram https://www.instagram.com/teamtehnoz/ sau Facebook  TehnoZ | Facebook.
Începând din acest an, o nouă echipă de Robotică din “Zinca” s-a înscris în marea familie FTC https://www.firstinspires.org/robotics/ftc.


A doua echipă de robotică a Colegiului Național ”Zinca Golescu”, TehnoZ Junior poate fi urmărită pe Facebook https://www.facebook.com/tehnozjunior/ sau pe Instagram https://www.instagram.com/tehnozjr/.

Excursii

Județul Argeș oferă elevilor un material geografic de excepție. Aceasta realitate a generat ideea organizării de excursii pe teritoriul județului nostru, dar și în alte localități din țară și din afara țării.In încercarea de a ajunge la un “optim”, de multe ori s-a ales varianta excursiei de o zi, iar traseele includ principalele obiective turistice cu acces rapid.În vacanțe, profesorii colegiului nostru organizează excursii și tabere școlare cu elevii.

 

Vizitele la muzee, expoziţii, monumente şi locuri istorice, case memoriale constituie o modalitate de a prețui valorile culturale, folclorice şi istorice ale poporului nostru. Ele oferă elevilor prilejul de a observa obiectele şi fenomenele în starea lor naturală, procesul de producţie în desfăşurarea sa, operele de artă originale, momentele legate de trecutul istoric local, naţional, de viaţa şi activitatea unor personalităţi de seamă ale ştiinţei şi culturii universale şi naţionale, relaţiile dintre oameni şi rezultatele concrete ale muncii lor, stimulează activitatea de învăţare, întregesc şi desăvârşesc ceea ce elevii acumulează în cadrul lecţiilor.

 

Excursia ajută la dezvoltarea intelectuală şi fizică a elevilor, la educarea lor cetăţenească şi patriotică, dar oferă și rol recreativ. Prin excursii elevii îşi suplimentează şi consolidează instrucţia şcolară dobândind însuşirea a noi cunoştinţe.

Activitati extrascolare – Scoala altfel 2015-2016

 

 
Activitati extrascolare – Scoala altfel 2014-2015

 

 
Activitati extrascolare – Scoala altfel

 

 

Activitati extrascolare – Scoala altfel

 

Activitati extrascolare – Scoala altfel

 

Activitati extrascolare – Scoala altfel