Diana-Andreea Ilie

studentă în anul 2 la Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF “Carol Davila”, sef de promotie la Colegiul Național “Zinca Golescu”, absolvent 2019

Numele meu este Ilie Diana-Andreea și în prezent sunt studentă în anul 2 la Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF “Carol Davila”.

Am avut șansa de a mă forma, timp de 8 ani, la Colegiul Național “Zinca Golescu”. Această perioadă mi-a deschis orizontul spre viitor și spre mine însămi, învățându-mă cum să îmi descopăr pasiunile și să îmi urmez idealurile.

Dragostea pentru biologie și premiile obținute la fazele naționale ale Olimpiadei m-au ajutat să îmi conturez drumul spre viitoarea carieră, cea de medic. În experiența oferită de olimpiade și de anii de liceu petrecuți la “Zinca”, am găsit curajul de a porni în descoperirea ființei umane, ca trup și spirit, deopotrivă.

Scrisul este o altă mare pasiune a mea, pe care până acum am reuşit să o materializez prin publicarea a două romane la Editura Paralela 45, «Zbor prin lucarna spartă» şi «Cealaltă „acasă”».  Formarea mea pe acest plan a început încă din clasa a V-a, când odată cu Olimpiada Națională de Limba Română, am descoperit puterea nemărginită pe care o au cuvintele în a crea lumi și în a ne defini ca întreg.

Pentru ceea ce sunt, pentru toate visurile împlinite şi pentru toate lecţiile de cultură, libertate în gândire, încredere, fair-play, le mulțumesc tuturor profesorilor mei! “Zinca Golescu” rămâne pentru mine cealaltă acasă și sunt mândră că am avut șansa de a crește aici!