Nucleu de bine- Societatea Națională NUCLEARELECTRICA

În anul 2023  Societatea Națională NUCLEARELECTRICA, prin platforma de responsabilitate socială “Nucleu de bine”, a sponsorizat dotarea unui laborator de informatică cu echipamente digitale moderne (28 de calculatoare AIO, 4 PC-uri pentru grafică 3D, 2 imprimante 3D și role de filament, un display interactiv, o cameră de video-conferință, o cameră de documente)  în cadrul Colegiului Național “ZINCA GOLESCU”. 

În oferta educațională a colegiului s-a introdus ca disciplină din curriculum la decizia școlii cursul de modelare și imprimare 3D  iar  dotarea laboratorului de informatică cu calculatoare și imprimante 3D oferă o modalitate practică de a experimenta concepte tehnice și de a dezvolta competențe practice.

Totodată, în anul 2023, Societatea Națională NUCLEARELECTRICA a susținut prin sponsorizări participarea  echipelor de robotică TehnoZ  și TehnoZ Lightning Bolts din cadrul Colegiului Național “ZINCA GOLESCU”,  la Campionatul Mondial de Robotică FIRST Tech Chalenge, Houston – 18-22 aprilie 2023, respectiv la Concursul International First Lego League Asia Pacific Open Championship Sydney – 24.06.2023-04.07.2023.

Mulțumim Societății NUCLEARELECTRICA pentru  susținerea performanței școlare, dezvoltarea tinerei generații prin intermediul educației STEM ce are un adevărat efect pozitiv asupra viitorului!

Platforma de responsabilitate socială “Nucleu de bine” a fost lansată în 2022 și continuă misiunea Nuclearelectrica de a genera energie curată la standarde de excelență, în planul responsabilității sociale, pentru a construi un viitor durabil pentru generația de mâine. În anul 2022, Nuclearelectrica, prin platforma Nucleu de Bine, a sustinut 60 de proiecte de investitie in comunitati, cu un buget angajat de  10,58 milioane de lei. Scoli renovate și dotate, laboratoare educaționale performante, proiecte vocaționale și de consiliere în carieră, burse de studiu, echipamente medicale, renovări de spitale și policlinici, centre pentru copii și persoane vulnerabile sunt doar o parte din proiectele în care Nuclearelectrica s-a implicat.